Kemi

Hjælp til kemiopgave søges

08. september 2020 af frederasmussen - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa,

Kan nogen venlige sjæle hjælpe med denne kemiopgave? Jeg ved ikke hvor jeg skal starte 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textbf{{\color{Blue} Opgave 1.3}}\\& \begin{array}{lllll} 1)\\& \begin{array}{lllll} n(HCl)=\left ( 50\cdot 10^{-6}\;L \right )\cdot \left ( 0.1\;\frac{mol}{L} \right )=5.0\cdot 10^{-6}\;mol\\\\ c_s(HCl)=\frac{5.0\cdot 10^{-6}\;mol}{0.1\;L}=5.0\cdot 10^{-5}\;M\\\\ pH=-\log(c_s/M)=-\log(5.0\cdot 10^{-5})=4.3 \end{array}\\\\\\ 2)\\& \begin{array}{lllll} pH=pK_{s2}+\log\left ( \frac{c_b}{c_s} \right )\\\\ pH=7.2+\log\left ( \frac{3.8}{6.2} \right )=7.0\end{array}\\\\ \begin{array}{lllll} \end{array}\\\\ 3)\\& \begin{array}{llllll} pH=7.2+\log\left ( \frac{\left (3.8\cdot 10^{-4}-5.0\cdot 10^{-6} \right )\;mol}{\left (6.2\cdot 10^{-4}+5.0\cdot 10^{-6} \right )\;mol} \right )=7.0 \end{array}\\\\\\ 4)\\& \begin{array}{lllll} pH=7.2+\log\left ( \frac{0.38\;mM}{0.62\;mM} \right )=7.0 \end{array}\\\\\\ 5)\\& \begin{array}{llll} pH=7.2+\log\left ( \frac{\left (0.38-0.005 \right )\;mmol}{\left (0.62+0.005 \right )\;mmol} \right )=7.0 \end{array} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2020 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{llll} \textup{Det karakteristiske ved en bufferopl\o sning er \textbf{netop}, at dens pH-v\ae rdi ikke \ae ndres kendeligt}\\ \textup{ved tils\ae tning af et relativt mindre volumen st\ae rk syre eller st\ae rk base.} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til kemiopgave søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.