Matematik

Differentialregning spørgsmål

09. september 2020 af Nerd24 - Niveau: B-niveau

Jeg kigger videoer på differential regning og de nævner noget med at "delta x bevæger sig mod 0". Det forstår jeg ikke helt. altså at x eller y bliver 0 eller hvad. håber at jeg kan få en forklaring til det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2020 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllll} \Delta x=\left (x_o+h \right )-x_o\\\\ \underset{h\rightarrow 0}{\lim} \Delta x=\left (x_o+0 \right )-x_o=0 \end{array}


Svar #2
09. september 2020 af Nerd24

så det betyder at den afstand man tilsat X0 for at få x værdien for den anden koordinat skal være 0. Det skyldes at når h er 0 så er hældningen for sekanten i lige med tangentens hældning. 

tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2020 af mathon

Netop.


Skriv et svar til: Differentialregning spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.