Fysik

Beregn molbrøken og massebrøken af de tre komponenter (basis kan være 100 mol).

10. september 2020 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Jeg har vedfhætet hele opgaven.

Jeg tænkte på at hvis jeg tager 25% af de 0,3 så finder jeg molbrøken for NO

Hvordan finder jeg massebrøkkerne og molbrøkkerne for hver af de tre komponenter?

Vedhæftet fil: molbrøker.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

Annuleret


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

Beregning af molbrøker for NO, NO2 og N2O4

Som foreslået i opgaven, tages der udgangspunkt i 100 mol

NO2 udgør 30 mol ( molbrøk .3 )

30 mol NO2 vejer 30 · 46 gram = 1380 gram

Gram NO i opløsningen 1104 gram ( 1380 = 1.25 x →x = 1104 )

Mol NO = 1104 / 30 = 36.8  = (  molbrøk .368 )

Mol N2O4 = (100 -30-36.8) =33.2 =  ( molbrøk .332 )

33.3 mol N2O4 vejer 33.2 · 92 = 3054.4 gram

Molvægt NO = 30 gram / mol

Molvægt NO2 = 46 gram / mol

Molvægt N2O4 = 92 gram / mol 


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

Beregning af massebrøker ( udgangspunkt er tallene fra svar #2 )

NO      = 1104 gram

NO2     =1380 gram

N2O = 3054.4 gram

Gram ( NO + NO2 + N2O4 )  = ( 1104 + 1300 + 3054.4 ) gram = 5538.4

Massebrøk NO =  (1104 / 5538.4 ) = .1993

Massebrøk NO2 = ( 1380 / 5538.4 ) =.2492

Massebrøk N2O4 = ( 3054.4 / 5538.4 ) =.5515


Skriv et svar til: Beregn molbrøken og massebrøken af de tre komponenter (basis kan være 100 mol).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.