Kemi

kemisk ligevægt

10. september 2020 af andre243g (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg er lidt forvirret omkring, hvordan denne opgaves skal løses.

Reaktionsskemaet og ligevægtskonstanten er vedhæftet.

Til en 0,10 M sølv(I)nitrat ledes gassen ammoniak, så [NH3] = 0,20 M ved reaktionens start

a. Beregn ligevægtskoncentrationen af komplekset.

b. Hvor stor en procentdel af sølv(I)ionerne er bundet komplekst i opløsningen?


Svar #1
10. september 2020 af andre243g (Slettet)

a


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. september 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. september 2020 af mathon

              \small \begin{array}{llll} a)\\& \begin{array}{llll} \textup{i ligev\ae gt:}&\frac{\left [ {Ag\left ( NH_3 \right )_2}^+ \right ] }{\left [ Ag^+ \right ]\cdot \left [ NH_3 \right ]^2}=1.7\cdot 10^7\;M^{-2}\\\\& \frac{x }{\left ((0.1\; M)-x \right )\cdot\left ( (0.20\;M) \right )-2x )^2}=1.7\cdot 10^7\;M^{-2}\qquad x<0.1\;M\\\\& x=0.099\;M\\\\& \left [ {Ag\left ( NH_3 \right )_2}^+ \right ]=x=0.099\;M \end{array}\\\\\\ b)\\& \begin{array}{llll} \textup{procentdel af }Ag^+\\ \textup{kompleksbundet:}\\&\frac{0.099\;M}{0.1\;M}\cdot 100\%=99\% \end{array} \end{array}


Svar #4
11. september 2020 af andre243g (Slettet)

#3

              \small \begin{array}{llll} a)\\& \begin{array}{llll} \textup{i ligev\ae gt:}&\frac{\left [ {Ag\left ( NH_3 \right )_2}^+ \right ] }{\left [ Ag^+ \right ]\cdot \left [ NH_3 \right ]^2}=1.7\cdot 10^7\;M^{-2}\\\\& \frac{x }{\left ((0.1\; M)-x \right )\cdot\left ( (0.20\;M) \right )-2x )^2}=1.7\cdot 10^7\;M^{-2}\qquad x<0.1\;M\\\\& x=0.099\;M\\\\& \left [ {Ag\left ( NH_3 \right )_2}^+ \right ]=x=0.099\;M \end{array}\\\\\\ b)\\& \begin{array}{llll} \textup{procentdel af }Ag^+\\ \textup{kompleksbundet:}\\&\frac{0.099\;M}{0.1\;M}\cdot 100\%=99\% \end{array} \end{array}

Tusind tak for hjælpen igen Mathon!


Skriv et svar til: kemisk ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.