Matematik

Hjælp til skæringspunkter mellem to grafer

11. september 2020 af tonytony - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen som kan hjælpe mig med min opgave?

To funktioner f og g er bestemt ved f(x)=x^2 - k⋅x og g(x)= k⋅x, hvor k er et positivt tal

Graferne for f og g afgrænser en punktmængde M, der har et areal.

a) Bestem skæringspunkterne mellem graferne for f og g udtrykt ved k.

Jeg har fundet x = 2k og x = 0

Men hvordan finder jeg y?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2020 af peter lind

Sæt de fundne x værdier ind i en af funktionerne for eks. g(0)  = ?


Svar #2
11. september 2020 af tonytony

#1

Sæt de fundne x værdier ind i en af funktionerne for eks. g(0)  = ?

Så g(0) = 0 og g(2k) = 2k^2

dvs. skæringspunkterne er (0,0) og (2k,2k^2)?

Vil det så siges at skæringspunkterne er udtrykt ved k?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2020 af peter lind

ja. Skæringspunkterne er jo de steder hvor x og y  har samme værdi. Det har du forhåbenlig også brugt da du skulle finde x værdierne y = f(x) = g(x)


Svar #4
12. september 2020 af tonytony

#3

ja. Skæringspunkterne er jo de steder hvor x og y  har samme værdi. Det har du forhåbenlig også brugt da du skulle finde x værdierne y = f(x) = g(x)

Men kan et punkt godt hedde (2k,2k^2)???

Burde man ikke finde k værdien? især når skæringspunkterne skal udtrykkes ved k?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2020 af Anders521

#4 Det er ikke meningen med opgaven at finde en k-værdi. Der står "Bestem skæringspunkterne mellem graferne for f og g udtrykt ved k."


Skriv et svar til: Hjælp til skæringspunkter mellem to grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.