Matematik

Hvordan kan man gå fra (5-4x)^-2 til 1/(5-4x)^2

13. september 2020 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Jeg har vedhfætet hvad jeg ikke forstår. Hvordan går man fra 12*(5-4x)-2  til 12/(5-4x)2

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2020 af Capion1

a^{-n}=\frac{1}{a^{n}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2020 af ringstedLC

Det er (også) en potensregneregel:

\begin{align*} a^{-r} &= \frac{a^{-r}}{1} \\ &= \frac{a^{-r}\cdot a^{r}}{1\cdot a^{r}} \\ &= \frac{a^{-r+r}}{a^{r}} \\ &= \frac{a^{0}}{a^{r}} \\ a^{-r}&= \frac{1}{a^{r}} \end{align*}


Svar #3
13. september 2020 af Amalie1234324

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hvordan kan man gå fra (5-4x)^-2 til 1/(5-4x)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.