Matematik

spørgsmål

13. september 2020 af sph24sbs - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har fået en opgave for. Dog er jeg lidt i tvivl om hvad der menes med opgaven. 

"Undersøg om punktet (4,3) ligger på linjen, der er graf for funktionen f med regneforskriften f(x)=2x+5

Husk forklarende tekst og mellemregninger"

Hvad mener min lære med, at der skal mellemregninger med?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2020 af Capion1

Hvis
y = 2·x + 5
tilfredsstilles ved indsættelse af
x = 4  og  y = 3
vil (4 , 3) ligge på linjen.
(Ellers ikke).


Svar #2
13. september 2020 af sph24sbs

Mange tak!!


Svar #3
13. september 2020 af sph24sbs

forstår ikke det med

"tilfredsstilles ved indsættelse af
x = 4  og  y = 3"
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2020 af Capion1

En ligning er stillet tilfreds, hvis venstre side af lighedstegnet er lig med højre side af lighedstegnet.
Man siger også, at ligningen stemmer, at ligningen passer.
 


Svar #5
13. september 2020 af sph24sbs

forstår stadig ik det med x= 4 og y=3, hvor får du x og y fra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2020 af Capion1

Punktet (4 , 3) ligger i koordinatsystemet, hvor vi går 4 henad x-aksen og 3 opad y-aksen.
(x , y) = (4 , 3)


Svar #7
13. september 2020 af sph24sbs

forstår nu, tak


Svar #8
13. september 2020 af sph24sbs

men x er jo 4 og y er 3. Så ifh til din mellemregning vil den jo ramme punktet


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. september 2020 af Capion1

Hvis punktet (4 , 3) ligger på linjen med forskriften  y = 2x + 5
skal der gælde:
3 = 2·4 + 5
Gælder det?
Er du sikker på at forskriften ikke skal hedde
y = 2x - 5
?


Svar #10
13. september 2020 af sph24sbs

nej, den hedder y=2x+5


Brugbart svar (1)

Svar #11
13. september 2020 af Capion1

Ja, så.
Da ligger punktet ikke på linjen.


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. september 2020 af AMelev

Opdatér din profil, så uddannelse (STX, HF, HHX, HTX ...) passer.


Skriv et svar til: spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.