Fysik

Opvarmning af vand til kogepunkt

14. september 2020 af Planteelsker - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg ud af, hvor lang tid det tager at opvarme noget vand til kogepunktet? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2020 af peter lind

Brug m*c*ΔT = Q   m ermassen af vandet, c er vands varmefylde, ΔT er temperaturstigningen


Svar #2
15. september 2020 af Planteelsker

Men når jeg så har fundet Q, skal jeg så ikke bruge en ny formel til at finde tiden? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2020 af mathon

Du isolerer \small \Delta T
                              \begin{array}{lllll} P\cdot t=m\cdot c\cdot \Delta T&\textup{du m\aa \ have oplysning om opvarmningsapparaturets \textbf{effekt} }P.\\\\ \textup{tiden hvori }\\ \textup{opvarmningen foreg\aa r:}&t=\frac{m\cdot c\cdot \Delta T}{P} \end{array}


Svar #4
15. september 2020 af Planteelsker

Men hvor kommer P*t fra ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2020 af mathon

Fra sammenhængen:
                                         \small \textup{energi }=\textup{ effekt }\cdot \textup{ tid}


Svar #6
15. september 2020 af Planteelsker

Okay mange tak!


Skriv et svar til: Opvarmning af vand til kogepunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.