Fysik

Lyd

16. september 2020 af masse1234 - Niveau: C-niveau

Hej jeg har fået de her to spørgsmål i fysik:

1. Mick Jakker forsøger at ramme det høje A, hvis frekvens er f=880Hz. Hvad er svingningstiden, og hvordan lyder det?

Svingningstiden har jeg regnet. T=1/f=1/880Hz=0,001136s=  1,136 ms

Dog hvad jeg ikke, hvordan jeg skal forklare, hvordan det lyder.

2. Fire kilometer fra koncerten sidder der nogen til et møde. Koncerten begynder kl 22:30, møder slutter så snart de kan høre lyden fra koncerten. Hvornår slutter mødet?

Jeg ved ikke hvordan jeg skal lave spørgsmål nr 2


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}2)\\& \begin{array}{lllll} \textup{Antaget temperatur:}&25\degree C\\\\ \textup{lydhastighed i luft:}&v_{25\degree}=(331\;\frac{m}{s})+\left ( 0.6\;\frac{m}{s\cdot C} \right )\cdot \left ( 25\;C \right )=346\;\frac{m}{s}\\\\ \textup{tid for lyddistancen}\\ \textup{4000\;m:}&t=\frac{s}{v_{25\degree}}=\frac{4000\;m}{346\;\frac{m}{s}} \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: Lyd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.