Matematik

Differentiation af komplekst polynomium af reel variabel

17. september 2020 af 45yy45y5 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal differentiere:

g(t)=(i*t^2+t-i)*((1+i)(t-i))

Jeg har ingen anelse om, hvordan jeg kommer i gang. Har prøvet at sætte uden for parentes, men kan ikke lige komme på noget nyttigt. Kan jeg få et hint?


Svar #1
17. september 2020 af 45yy45y5 (Slettet)

..


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2020 af peter lind

Gang parenteserne ud og du får et tredjegradspolynomium


Svar #3
17. september 2020 af 45yy45y5 (Slettet)

Ah ja okay. Tak!


Svar #4
17. september 2020 af 45yy45y5 (Slettet)

Jeg har ganget ud og reduceret til følgende polynomium:

g(t)=-t^3+2t^2+2t-1+i(t^3+2t^2-2t-1)

Jeg har differentieret dette nye udtryk og har fået:

g'(t)=-3t^2+4t+2+i(3t^2+4t-2)

Jeg skal nu finde t, når:

g'(t)=-6-i

Jeg har fået at vide, at der er lige netop én løsning til denne ligning, men Nspire fortæller mig, at der ikke er nogen løsninger, og jeg har også tjekket efter, om jeg har reduceret og differentieret korrekt, hvilket ifølge Nspire er tilfældet. Hvad gør jeg forkert?


Skriv et svar til: Differentiation af komplekst polynomium af reel variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.