Matematik

Udviklingen i antallet af medlemmer af folkekirken i Danmark

19. september 2020 af Perikon007 - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har lige brug for hjælp.

I en model kan udviklingen i antallet af medlemmer af folkekirken beskrives ved en funktion af typen:

N(t)=a*t+b

Hvor N(t) betegner antallet af medlemmer af folkekirken i danmark (målt i tusinde) til tidspunktet t (målt i år efter 2011).

Det oplyses at der i 2016 var 4388 tusinde medlemmer af folkekirken i Danmark.

a) Bestem tallet a.

b) Giv en fortolkning af tallet a.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2020 af mathon

Du har ikke oplyst b-værdien.


Svar #2
19. september 2020 af Perikon007

b- værdien oplyses ikke. Andet information har jeg ikke fået.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2020 af mathon

Mon ikke der i teksten står:
                                               Det oplyses, at der i 2011 var 4388 tusinde medlemmer af folkekirken
                                               i Danmark. ?
                                    


Svar #4
19. september 2020 af Perikon007

Undskyld min felj. Her er hele opgaven.

I en model kan udviklingen i antallet af medlemmer af folkekirken beskrives ved en funktion af typen:

N(t)=a*t+b

Hvor N(t) betegner antallet af medlemmer af folkekirken i danmark (målt i tusinde) til tidspunktet t (målt i år efter 2011).

Det oplyses at der i 2016 var 4388 tusinde medlemmer af folkekirken i Danmark, og at der i 2016 var 4388 medlemmer af folkekirken i Danmark.


Svar #5
19. september 2020 af Perikon007

a) Bestem tallet a.

b) Giv en fortolkning af tallet a.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2020 af mathon

Hvorfor den samme oplysning:
                                                 Det oplyses at der i 2016 var 4388 tusinde medlemmer af folkekirken i
                                                 Danmark,
                                        og
                                                 at der i 2016 var 4388 medlemmer af folkekirken i Danmark. 

to gange?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2020 af mathon

hentet fra
                     https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1975019#1975021
                   

Det oplyses at der i 2011 var 4468 tusind medlemmer af folkekirken i Danmark, og at der i 2016 var 4388 tusind medlemmer af folkekirken i Danmark.


Brugbart svar (1)

Svar #8
19. september 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} N(t)=a\cdot t+4468\\\\ N(5)=4388=a\cdot 5+4468\\\\ a=\frac {4388-4468}{5}=-16\quad (\textup{tusinde}) \\\\ \textup{Fortolkning:}\\ \qquad \qquad \qquad \textup{Medlemstallet falder med gennemsnitligt }16\,000\textup{ om \aa ret.} \end{array}


Svar #9
20. september 2020 af Perikon007

Super mange tak.


Skriv et svar til: Udviklingen i antallet af medlemmer af folkekirken i Danmark

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.