Matematik

Hjælp til matematik aflevering

21. september 2020 af Lasse0201 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, står og har svært ved disse 3 opgaver i min matematik aflevering, så en hjælpende hånd ville virkelig være fedt. :)

Vedhæftet fil: Matematik aflevering 6.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2020 af mathon

\small \begin{array}{lll} \textup{Hvilken type funktion er:}&y=0.5\cdot 2^x\; ?\\\\ \textup{Er den aftagende eller voksende?} \end{array}


Svar #2
21. september 2020 af Lasse0201 (Slettet)

Udfra grafen vil jeg mene den er voksende, men forstår ikke hvordan jeg skal begrunde mit svar. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2020 af Krollo (Slettet)

Der er tale om en eksponentiel funktion, da sammenhængen opfylder forskriften

y=b*a^x, a>0.

I en eksponentiel funktion gælder det, at:
a>1= voksende
0<a<1= aftagende

Siden a er lig 2, og derfor er over 1, er funktionen voksende.

Læs mere her.


Svar #4
21. september 2020 af Lasse0201 (Slettet)

Så det vil sige, at det her svar er rigtigt nok? 

Svaret er b, da det ikke kan være hverken a eller c. Grunden til at det ikke kan være a, er at a er lineær og den er eksponentiel. Og grunden til at det ikke kan være c, er at c er faldende.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2020 af Krollo (Slettet)

#4

Nej, svaret er A. Det er B, der er den lineære funktion.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.