Matematik

Beregn af fordoblingstiden

21. september 2020 af makker12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg skal beregne forboblingstiden af  a:1,156  b:5,1

har brugt 40 min på at søge på det nu men kan stadig ikke forstå det

nogen der kunne hjælpe tak


Svar #2
21. september 2020 af makker12 (Slettet)

har godt set den 

men fatter ikke alt det der med "log" og "t" og sådan noget


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. september 2020 af mathon

              \small \begin{array}{llllll} \textup{udtryk:}&y=b\cdot a^t\\ \textup{fordoblingstid:}\\& \begin{array}{llllll} 2b=b\cdot a^{T_2}\\\\ 2= a^{T_2}\\\\ \log(2)=\log(a)\cdot T_2\\\\ T_2=\frac{\log(2)}{\log(a)}=\frac{\ln(2)}{\ln(a)} \end{array}\\\\\\ \textup{aktuelt:}\\& T_2=\frac{\log(2)}{\log(1.156)}=\frac{\ln(2)}{\ln(1.156)}=4.78 \begin{array}{llllll} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2020 af ringstedLC


Skriv et svar til: Beregn af fordoblingstiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.