Matematik

Lad P(z) være polynomiet, som opfylder indentieten:

24. september 2020 af 123hej10 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, 

er der nogen der kan forklare hvad at opfylde identieten betyder? Med vider hvorfor det netop er (6) der er det korrekte svar?

Jeg har selv tænkt at det kunne være fordi (z^3+z^2-8z-12)(z-3)=z^2+4z+4, men det lader ikke til at være sådan man løser opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2020 af Capion1

Der mangler vist noget af opgaveteksten. Igen en multiple choice opgave?
Den store parentes indeholder z3 som højeste potens og den lille parentes z i første potens.
Højresiden kan så ikke have et z i en potens lavere end summen af eksponenterne på venstre side.
Skulle du have divideret i stedet for at gange?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2020 af mathon

Et lighedstegn udtrykker en identitet.

                   \small \begin{array}{lllll} (z^3+z^2-8z-12):(z-3)=z^2+4z+4\\\\ z^3+z^2-8z-12=(z-3)\cdot (z+2)^2\\\\\\ \textup{Men hvad sp\o rges der om i opgaveteksten?} \end{array}

                  


Svar #3
24. september 2020 af 123hej10

hov det er min fejl, screenshottet med opgaveteksten kom ikke lige med


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2020 af oppenede

#0 I en multiple choice er det sådan man løser den.


Svar #5
24. september 2020 af 123hej10

tror ikke jeg forstår #4 fordi det jeg har skrevet i #0 er forkeret, siger maple


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2020 af oppenede

Indsæt forskriften P som givet i mulighed 6 i identiteten. #0 er forkert da du har divideret med (z-3) på højreside, men multipliceret med (z-3) på venstreside.


Svar #7
24. september 2020 af 123hej10

hvad er definitionen for en "idenitet"?


Skriv et svar til: Lad P(z) være polynomiet, som opfylder indentieten:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.