Matematik

Radius

26. september 2020 af marta05 - Niveau: 10. klasse
Jordan måler ca 40000 km rundt om ækvator.Find radius
Hjælp:r=Omkreds/(2*pi)
Find jordens rumfang og overfladeareal.

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2020 af Capion1

r=\frac{40000}{2\pi }=\frac{20000}{\pi }

\textup{Rumfang}=\frac{4}{3}\pi r^{3}

\textup{Overflade}=4\pi r^{2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2020 af ringstedLC

\begin{align*} O=2\,\pi\,r\Rightarrow r&=\frac{O}{2\,\pi} \\ r&=\frac{40000}{2\,\pi}\;\text{km} \\\\ R &=\tfrac{4}{3}\cdot \pi\cdot r^3 \\ &=\tfrac{4}{3}\cdot \pi\cdot \left (\frac{40000}{2\,\pi}\;\text{km} \right )^3 \\ R &=\tfrac{4}{3}\cdot \pi\cdot \left (\frac{20000}{\pi} \right )^3\;\text{km}^3= \\\\ O &=4\cdot \pi\cdot r^2 \\ &=4\cdot \pi\cdot \left (\frac{40000}{2\,\pi}\;\text{km} \right )^2 \\ O&=4\cdot \pi\cdot \left (\frac{20000}{\pi} \right )^2\;\text{km}^2= \end{align*}


Skriv et svar til: Radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.