Matematik

Integral, areal og harmonisk svingninger....Hjælp!!

28. september 2020 af xx2020 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har simpelthen brug for hjælp med nedestående opgaver, især fordi at der nogle af dem der skal løses uden brug af cas. 

Tusind tak!

Vedhæftet fil: stp. Mat opg 3.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2020 af StoreNord

Hvad er det, du ikke kan integrere?    for du har vel en formelsamling?

Ellers kik her:
https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-a/integralregning/integrerede-funktioner


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2020 af AMelev

Husk kun én opgave i hver tråd. Og læg hellere et billede af opgaven op, når den ikke fylder meget.

                             
Bestem stamfunktioner F(x) (husk konstanten c). FS side 26 (149) & (153) samt regneregler side 27.
Indsæt punktet i F(x) og løs ligningen mht. c

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #3
28. september 2020 af ringstedLC

Opg. 1 Integrer vha. FS. Bestem integrationskonstanten ved indsættelse af P 's koordinater.

Opg. 2 Brug at min./maks. for sinusfunktionen er ±1. Formel (128) for perioden T.

Opg. 3 Se på godt på udtrykket for f. Tænk over, hvad der skal gælde, hvis det skal være 0, opstil en ligning for det og "løs" den.

NB. Én opgave pr. tråd og meget gerne som billeder!


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. september 2020 af mathon

Opg. 1
                            \small \begin{array}{lllll} \textup{Stamfunktion:}&F(x)=x\ln(x)-x+\frac{4}{3}x^3+k&\textup{gennem }(1,5)\\\\& F(1)=5=1\cdot \ln(1)-1+\frac{4}{3}\cdot 1^3+k\\\\& 5=1\cdot 0-\frac{3}{3}+\frac{4}{3}+k\\\\& \frac{15}{3}=\frac{1}{3}+k\\\\& k=\frac{14}{3}\\\\\\ \textup{stamfunktions-}\\ \textup{forskrift:}&F(x)=x\ln(x)-x+\frac{4}{3}x^3+\frac{14}{3} \end{array}


Skriv et svar til: Integral, areal og harmonisk svingninger....Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.