Matematik

Matematik hurtig hjælp

30. september 2020 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hey jeg sidder fast i denne opgave. Nogle der kan hjælpe? tak på forhånd:)

Se vedhæftet

Vedhæftet fil: Skærmbillede (113).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2020 af Mathias7878

Du kender to punkter

(x_1,y_1) = (50,380) \ \text{og} \ (x_2,y_2) = (100,450)

hvormed du kan bestemme forskriften for den lineære sammenhæng ved hjælp af velkendte formler

a= \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

b = y_2-ax_2 \ \text{eller} \ b = y_1-ax_1

b) Udregn f(535)

c) Udregn f(0)

- - -

 

 


Svar #2
30. september 2020 af Sofia0294

tak matihas 


Svar #3
30. september 2020 af Sofia0294

Kan det passe den første opgave er 450-100?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} b)\\& \begin{array}{lllll} f(x)=1.4x+310\\\\ f(535)=1.4\cdot 535+310 \end{array}\\\\ c)\\& \begin{array}{lllll} f(0)=1.4\cdot 0+310 \end{array} \end{array}


Svar #6
30. september 2020 af Sofia0294

ja, men i opgave a hvordan beregner jeg b fordi a har jeg beregnet?


Svar #7
30. september 2020 af Sofia0294

altså hvordan beregner jeg b i  opg a?


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2020 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll} a=1.4\\\\ b=y_1-1.4\cdot x_1\\\\ b=380-1.4\cdot 50=310 \end{array}\end{array}


Svar #9
30. september 2020 af Sofia0294

tak 


Skriv et svar til: Matematik hurtig hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.