Matematik

Invers funktion

01. oktober 2020 af Jegerfortabt - Niveau: A-niveau

Hej med jer, 

Lige umiddelbart har jeg ingen idé om, hvordan jeg skal bestemme f-1(4)

Kan I hjælpe? :)

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2020 af mathon

Når du ud fra grafen
skal bestemme

                                        \small f(x) går du x ud på x-aksen går lodret op til kurven og aflæser på y_aksen

                                        \small f^{-1}(y) går du y op på y-aksen går vandret ind til kurven og aflæser på x_aksen


Svar #2
01. oktober 2020 af Jegerfortabt

Åh perfekt - Tak! 

Men kan det passe, at det så er f(3)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2020 af mathon

noteret:
                                       \small \begin{array}{lllll} f(x)=y\\\\ f^{-1}(f(x))=f^{-1}(y)\\\\ x=f^{-1}(y) \end{array}
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2020 af mathon

#2

        Nej
                     \small \begin{array}{lllllllll} f^{-1}(4)=3&&&&&f(3)=4 \end{array}               
           


Svar #5
01. oktober 2020 af Jegerfortabt

Arh! Selvfølgelig - Tusinde tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Invers funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.