Kemi

hvilken formel til udregning af pH-værdi for en svag base

03. oktober 2020 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Jeg har fundet to formler til beregning af pH for en svag  base.

Den ene er pH=14-0,5*(pKb-log(cs), og den anden er pH=-0,5*(pKb-log(cs)

Forskellen ligger på 14 tallet, hvorvidt det skal med eller ej. Hvilken skal bruges.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll} pH=7+\frac{1}{2}\left ( pK_s+\log(c_b) \right ) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. oktober 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Hvis du har en opløsning af en svag syre, så beregner du opløsningens pH med formlen:

pH = 0,5(pKa - log(cs))

Hvis du har en opløsning af en svag base, så beregner du opløsningens pOH med formlen:

pOH = 0,5(pKb - log(cb))

Der gælder altid for en opløsning, at

pH + pOH = 14

Hvis du skal finde pH i en opløsning af en svag base, så skal du først beregne pOH med formlen fra før og dernæst beregne pH ved hjælp af pH = 14 - pOH


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. oktober 2020 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} pH = 14 - pOH=7+\frac{1}{2}\left ( pk_s+\log(c_b) \right ) \end{array}


Svar #4
03. oktober 2020 af Amalie1234324

#3

                \small \begin{array}{lllll} pH = 14 - pOH=7+\frac{1}{2}\left ( pk_s+\log(c_b) \right ) \end{array}

denne formel kan både bruges til baser og syre ikke. Hvis jeg ændrer pks til pkb og cb til cs?


Svar #5
04. oktober 2020 af Amalie1234324

#3

                \small \begin{array}{lllll} pH = 14 - pOH=7+\frac{1}{2}\left ( pk_s+\log(c_b) \right ) \end{array}

Kan denne formel godt bruges på baser? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Hvordan lyder den konkrete opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2020 af mathon

#5

     Nej
                                \small \small \begin{array}{lllll} pOH=\frac{1}{2}\left ( pK_b{\color{Red} -}\log(c_b) \right) \end{array}


Skriv et svar til: hvilken formel til udregning af pH-værdi for en svag base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.