Matematik

areal og cirkel

06. oktober 2020 af maria2016 - Niveau: A-niveau

Hej håber der er nogle som kan give en forklaring på hvordan man løser disse to opgaver:)  


Svar #1
06. oktober 2020 af maria2016

Og denne her 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll} \textup{Sk\ae ringspunkternes}\\ \textup{f\o rstekoordinater er}\\ \textup{integrationsgr\ae nserne:}\\& \frac{1}{x^2+1}=0.2\textup{ ...} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2020 af mathon

#1

              \small \small \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll}& x^2-2x+y^2+2y-23=0\\\\& \left (x^2-2x+1 \right )-1+\left (y^2+2y+1 \right )-1-23=0\\\\& \left (x-1 \right )^2-1+\left (y+1 \right )^2-1-23=0\\\\& \left (x-1 \right )^2+\left (y+1 \right )^2=25\\\\\\& \left (x-1 \right )^2+\left (y-(-1) \right )^2=5^2 \end{array} \end{array}


Svar #6
06. oktober 2020 af maria2016

# Mathon hvordan skal jeg gør rede for det 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2020 af mathon

              \small \small \small \begin{array}{lllll} b)\\& \begin{array}{lllll} \textup{Sk\ae ring kr\ae ver:}\\& \begin{array}{lll} (x-1)^2+(y+1)^2=25\\ x-7y+17=0\Leftrightarrow x= 7y-17\end{array}\\\\ \textup{hvoraf:}\\& \begin{array}{llllll} \left (7y-17-1 \right )^2+\left ( y+1 ^2\right )=25\\\\ \left (7y-18 \right )^2+\left ( y+1 ^2\right )=25\\\\ 49y^2-252y+324+y^2+2y+1=25\\\\ 50y^2-250y+325=25\\\\ 50y^2-250y+300=0\\\\ y^2-5y+6=0\\\\ y=\left\{\begin{matrix} 2\\3\end{matrix}\right.\end{array}\\\\ \textup{koordinerede}\\ x\textup{-v\ae rdier:}\\& \begin{array}{llllll} x=\left\{\begin{array}{lll}-3 \\ 4\end{array}\right. \end{array}\\\\\\ \textup{Sk\ae ringspunkter:}&(-3,2)\textup{ og }(4,3) \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. oktober 2020 af mathon

              \small \small \small \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll}& x^2-2x+y^2+2y-23=0\\\\& \left (x^2-2x+1 \right )-1+\left (y^2+2y+1 \right )-1-23=0\\\\& \left (x-1 \right )^2-1+\left (y+1 \right )^2-1-23=0\\\\& \left (x-1 \right )^2+\left (y+1 \right )^2=25\\\\\\& \left (x-1 \right )^2+\left (y-(-1) \right )^2=5^2 \end{array}\\\\\\& \textup{som er ligningen for cirklen med centrum i }(1,-1) \textup{ og radius }5. \end{array}


Svar #9
06. oktober 2020 af maria2016

Tusind tak for hjælpen mathon 


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. oktober 2020 af janhaa

#9

Tusind tak for hjælpen mathon 


V=\pi \int_{-2}^{2} f^2(x)\,dx=\pi \int_{-2}^{2} \frac{1}{(x^2+1)^2}\,dx=4,735


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. oktober 2020 af mathon

                        \small V_x=\pi\cdot \int_{-2}^{2}\left (\frac{1}{x^2+1} \right )^2\mathrm{d}x-\pi\cdot \int_{-2}^{2}0.2^2\;\mathrm{d}x=4.23219


Svar #12
06. oktober 2020 af maria2016

#10 og 11 mange tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. oktober 2020 af ringstedLC

#12: Bemærk at kun et svarerne kan være rigtigt, - håber, at du har gennemskuet hvilket.


Svar #14
06. oktober 2020 af maria2016

#13 Ja super det har jeg gennemskuet


Skriv et svar til: areal og cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.