Kemi

Hvor mange sp hybridiserede atomer er der i alt i AZT? [Z]

09. oktober 2020 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

sp er vel når man har et atom bundet til 2 grupper. Er der ikke 2 af dem i AZT molekyleformel.

Vedhæftet fil: azt.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2020 af janhaa

Det er N-atomet, er vel 5, trur eg.


Svar #2
09. oktober 2020 af Amalie1234324

Der stod i opgaveløsningen at der skulle være 1 


Svar #3
09. oktober 2020 af Amalie1234324

#1

Det er N-atomet, er vel 5, trur eg.

Ved i hvorfor resultatet skulle give 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2020 af gerthansen

Den eneste sp hybridiserede binding er vel bare N=N=N, hvor det midterste nitrogen er sp hybridiseret.
En anden bemærkningen, mangler der ikke en ladningen på det nitrogen også?


Svar #5
10. oktober 2020 af Amalie1234324

Men der er også et O bundet til c og H, er den ikke sp hybridsieret?

#4

Den eneste sp hybridiserede binding er vel bare N=N=N, hvor det midterste nitrogen er sp hybridiseret.
En anden bemærkningen, mangler der ikke en ladningen på det nitrogen også?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2020 af gerthansen

Går udfra du tænker på carbonylerne, men nej, det er sp2


Svar #7
11. oktober 2020 af Amalie1234324

#6

Går udfra du tænker på carbonylerne, men nej, det er sp2

Hvorfor er det sp2? Nitrogen er bundet til 2 grupper og O er bundet til to grupper også?


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. oktober 2020 af gerthansen

Tænker du på ether bindingingen, eller carbonylerne?


Skriv et svar til: Hvor mange sp hybridiserede atomer er der i alt i AZT? [Z]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.