Fysik

Hjælp til kinetisk energi

09. oktober 2020 af Marianørrega - Niveau: B-niveau

Hej jeg har virkelig brug for hjælp til følgende opgave:

En kuglestødet slipper kuglen med farten 13,7 m/s.. Kuglen har massen 7,26kg.

a) Beregn kuglens kinetiske energi, når kuglestøderen slipper kuglen.

I et andet kuglestød slippes kuglen i højden 2,13m. Her har hastigheden vinklen 37 grader med vandret. Kuglen lander efter 1,90s. Kuglestødet foregår på et vandret underlag.

b) Med hvilken fart slippes kuglen i dette kuglestød? Hvor stor er afstanden i vandret retning fra punktet, hvor kuglen slippes til punktet, hvor den rammer underlaget? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2020 af janhaa

a)

E_k=\frac{1}{2}mv^2=\frac{1}{2}*7,26*13,7^2\,=681,3\,(J)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2020 af D0minic (Slettet)

b) se vedhæftet fil


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \end{array}\small \begin{array}{llllll} b)\\& \begin{array}{llllll} \textup{kasteparabel:}&y=-\frac{g}{2}\cdot t^2+v_{0y}\cdot t+s_o\\\\& 0=\left (-4.91\;\frac{m}{s^2} \right )\cdot (1.90\;s)^2+v_o\cdot \sin(37\degree)+\left (2.13\;m \right )\\\\& v_o=25.9(134)\;\frac{m}{s}\\\\ \textup{vandret afstand:}&x=v_{ox}\cdot t=v_o\cdot \cos(37\degree)\cdot (1.90\;s)\\\\& x=\left ( 25.9134\;\frac{m}{s} \right )\cdot \cos(37\degree)\cdot (1.90\;s)=39.32\;m \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.