Fysik

Hjælp til fysik C modul 5 atom og kerne fysik forsat haster

19. oktober 2020 af flottelise - Niveau: C-niveau

Hej igen 

Jeg noget andet som driller en hel i opgaven og det handler om et radioaktiv stof som har en halveringstid på 35 min og til start er aktviten af stoffet på 8,4 kBq. Og jeg skal finde ud af hvad prøvens aktivitet er  efter 60 min. 

Her er et billede af opgaven:

Jeg håber at der er nogen som kan hjælpe mig med opgaven.

På forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. oktober 2020 af mathon

                \small \begin{array}{llllll} A(t)=\left (8.4\;kBq \right )\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}\\\\ A(60\;min)=\left (8.4\;kBq \right )\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{60\;min}{35\;min}}=\left (8.4\;kBq \right )\cdot\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{12}{7}}=2.56\;kBq \end{array}


Svar #3
19. oktober 2020 af flottelise

Tusind tak for hjælpen søde


Svar #4
19. oktober 2020 af flottelise

Så har jeg det andet spørgsmål i opgaven som driller mig en hel del 

her skal jeg finde ud af hvad prøvens aktivitet efter 3 timer

Her er et billede af opgaven:

på forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. oktober 2020 af mathon

            \small \small \begin{array}{llllll} A(t)=\left (8.4\;kBq \right )\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}\\\\ A(180\;min)=\left (8.4\;kBq \right )\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{180\;min}{35\;min}}=\left (8.4\;kBq \right )\cdot\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{36}{7}}=0.237752\;kBq =237.752\;Bq\end{array}


Svar #6
19. oktober 2020 af flottelise

Tusind tak for hjælpen søde ven 


Svar #7
19. oktober 2020 af flottelise

Nu har jeg noget andet som driller mig og det at jeg skal beregne stoffets halveringstid.

Her er et billede af opgaven:

På forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #8
19. oktober 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. oktober 2020 af mathon

                           \small \small \begin{array}{llllll}& A(t)=\left (82\;kBq \right )\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}\\\\& A(\textup{2 d\o gn})=\left (35\;kBq \right )=\left (82\;kBq \right )\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{\textup{2 d\o gn}}{T_{\frac{1}{2}}}}\\\\& \frac{35}{82}=\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{\textup{2 d\o gn}}{T_{\frac{1}{2}}}}\\\\& \ln\left ( \frac{35}{82} \right )=\ln\left ( \frac{1}{2} \right )\cdot \frac{\textup{2 d\o gn}}{T_{\frac{1}{2}}}\\\\& T_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}{\ln\left ( \frac{35}{82} \right )}\cdot \left ( 2\;\textup{d\o gn} \right ) \end{array}


Svar #10
20. oktober 2020 af flottelise

Ok tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: Hjælp til fysik C modul 5 atom og kerne fysik forsat haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.