Matematik

eksponentielle funktioner

19. oktober 2020 af hma98 - Niveau: B-niveau

hej jeg er igang med en emneopgave der omhandler eksponentiel funktion

vil godt give et eksempel på baktievækst.. 

forskrift formel f(x)=b*ax

jeg starter med 2 bakterier som så fordobles hvert time 

dvs f(x)=2*2x 

vores b værdi (begyndelses værdi) er 2 og a er også to da den fordobles (a=(2-1)*100 = 100%)

jeg prøver at skrive det ind i calcme for at få en graf for funktionen men det virker ikke.. hvad har jeg gjort forkert?


Svar #1
19. oktober 2020 af hma98

2*21=4 (efter en time)

2*22=8 (to timer)

2*23= 16 (3 timer) 

osv


Svar #2
19. oktober 2020 af hma98

hey har fundet ud af det har brugt et værktøj specifict til eksponentielle funktioner.. tror ikke der er noget galt med forskriften men har ikke lært hvordan man gøre det på calcme

se vedhæftet fil

Vedhæftet fil:eksponentielle.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2020 af Anders521

# 0,1 & 2 Gerne vedhæfte opgaven som et billede, tak.


Svar #4
19. oktober 2020 af hma98

okay

Vedhæftet fil:emneopgave.png

Svar #5
19. oktober 2020 af hma98

er lidt forvirret ud fra svar #2 har jeg nu 4 punkter (x1,x2) og (y1,y2) 

som så er x1=1 x2=2   y1=4 og y2=8

a= x2-x1kvadratrod y2-y1

2-1 kvadratrod 8-1 = 4 

men har jo skrevet at mit a værdi er 2 og ikke 4 


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2020 af Anders521

#5 Hvis du har 4 punkter, og skal opstillet en eksponentiel model, er det korrekt at bruge regression. Hvad der er usædvanlig ved den model du får er, at alle punkter ligger på grafen af den. Så din model er                                                                                                                y = 2x,                                                                              hvor a = 2 og b = 1.


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. oktober 2020 af Anders521

#5 Formlen for at bestemme a ud fra to punkter er 

                                                                         \small a= \sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}} ,                                                                                  men med fire punkter (eller flere) må du i stedet bruge eksponentiel regression. 


Skriv et svar til: eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.