Matematik

eksponentielle funktioner

19. oktober 2020 af hma98 - Niveau: B-niveau

har en eksponentiel funktion for at beskrive baktievækst

f(x) = 2*2x

der startes med 2 baktier (begyndelsesværdien = b) og det fordobles hvert time

2*21=4     (efter en time)

2*22= 8   (efter en time)

jeg har nu 4 punkter (1,4) og (2,8)

formellen for at finde a er x2-x1/kvadratrod/y2-y1

så dsv 2-1/kvadratrod/8-4 = 4   a=4 

men i mit forskrift er a jo 2 så forstår ikke hvordan jeg får 4 her


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2020 af jj38

Det er fordi du har taget kvadratroden af 8-4 og ikke 8/4

 a=\sqrt[x_{2}-x_{1}]{\frac{y_{2}}{y_{1}}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2020 af peter lind

Hvilken uddannelse er du på ? Der er ingen videregående uddannelse der er på B niveau. Ret din profil

Din formel er simpelthen forkert og du mangler parenteser


Svar #3
19. oktober 2020 af hma98

#1

Det er fordi du har taget kvadratroden af 8-4 og ikke 8/4

ej det var en dum lille fejl! mange tak!


Svar #4
19. oktober 2020 af hma98

#2

Hvilken uddannelse er du på ? Der er ingen videregående uddannelse der er på B niveau. Ret din profil

Din formel er simpelthen forkert og du mangler parenteser

har brugt den formel som står i svar 1 og der var ingen parentesser.. og det må du undskylde gik på en videregående uddannelse men er lige droppet ud nu supplere jeg mat på b.. har glemt at rette min prof 


Skriv et svar til: eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.