Matematik

spidse vinkel mellem l og m

19. oktober 2020 af Saadjama - Niveau: A-niveau

En linje l er givet ved ligningen y = 3x + 10, og en lodret linje m er givet ved

ligningen x = 4.
a) Bestem den spidse vinkel mellem l og m.

nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2020 af ringstedLC

Tegn de to linjer. Det skulle gerne give dig en idé og minde dig om din Folkeskolematematik.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2020 af mathon

Bestem den spidse vinkel mellem retningsvektorerne \small \overrightarrow{r}_l=\begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix}  og  \small \overrightarrow{r}_m=\begin{pmatrix} 0\\1 \end{pmatrix}


Svar #3
20. oktober 2020 af Saadjama

kan ikke se din fil mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2020 af mathon

              \small \begin{array}{llllll} \textup{Den spidse}\\ \textup{vektorvinkel:}\\& \cos\left ( v_{\textup{spids}} \right )=\frac{\left | \begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix} \cdot \begin{pmatrix} 0\\1 \end{pmatrix}\right|}{\sqrt{1^2+3^2}\cdot 1}=\frac{\left | 1\cdot 0+3\cdot 1 \right |}{\sqrt{10}}=\frac{3}{\sqrt{10}}\\\\& v_{\textup{spids}}=\cos^{-1}\left ( \frac{3}{\sqrt{10}} \right ) \end{array}


Skriv et svar til: spidse vinkel mellem l og m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.