Matematik

302. Angiv f’(1)

19. oktober 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Nogen der har en ide om hvordan man løser denne opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2020 af Mathias7878

1)

  f'(x) = \frac{1}{2 \cdot \sqrt{x}} + 4

  f'(1) = \frac{1}{2 \cdot \sqrt{1}} + 4 = 4.5

Prøv med resten selv!

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2020 af Anders521

#0 Som du kan se i #1, skal du først differentiere funktionerne og dernæst bestemme funktionsværdien af den afledede funktion ved x=1. Brug s. 24 i din formelsamling.


Svar #3
20. oktober 2020 af javannah5

Men hvilke forskellige nummer skal jeg kigge på s. 24

Svar #4
21. oktober 2020 af javannah5

Skal jeg bare sætte 1 ind på x’ernes plads?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2020 af Anders521

#3 Du skal bruge de numre svarende til det funktionsled der skal differentieres. F.eks. ved 1) har du                                                                                         f(x) = √x + 4x - 7                                                                        Med sådanne funktioner skal der differentieres led for led, da der er tale om en sum af led. Dvs. der også skal bruges formel nr. (123).  Du har tre led f1(x) = √x, f2(x) = 4x og f3(x) = -7. Ifølge oversigten på s. 24 er

a) f3 '(x) = 0, da f3 er en konstant;                                                                                                                        b) Dernæst er f2 '(x) = 4, da f2 er en lineær funktion;                                                                                    cMed f3 er f3'(x) = 1/(2√x), da f3 er en kvadratrodsfunktion

Dvs. du f '(x) = f1 '(x) + f2 '(x) + f3 '(x)1/(2√x) + 4 + 0 = 1/(2√x) + 4.

#4 Nu kan du endelig "bare sætte 1 ind på x’ernes plads" i f '(x).

Lær at bruge formelsamlingen. Den er nyttig. ;-)


Svar #6
21. oktober 2020 af javannah5

Hvilken funktion er x^1/2

Svar #7
21. oktober 2020 af javannah5

I 3 har jeg ganget ind i parentesen og det gav x-5kvadratrod af x
Hvad er funktionen af de to led, for har lidt svært ved at finde ud af hvilken funktion de tilhører

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2020 af Anders521

En rettelse til #5 c) Med f1 er f1 '(x) = 1(2√x), da f1 er en kvadratrodsfunktion.

#6 Det er en kvadratrodsfunktion.

#7 Go' ide. Resultatet ved at gange de to faktorer er x +5√x. Brug nu formelsamlingen.


Svar #9
21. oktober 2020 af javannah5

Er x en lineær eller konstant funktion og er 5kvadratrod af x en kvadratrodsfunktion

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. oktober 2020 af Anders521

#9 ... Tegn x, og ja til det andet.

Givet dine spørgsmål anbefales det, at du arbejder mere ihærdigt i faget.


Skriv et svar til: 302. Angiv f’(1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.