Matematik

Koordinatsæt til Skæringspunkt mellem to rette linjer.

21. oktober 2020 af Mojito101 - Niveau: B-niveau

Hej derude. 

Hvordan ville I løse den vedlagte opgave? Er det korrekt tænk at jeg skal have fat i subtitutionsmetoden, eller er det kun hvis der er ukendte? 

Hilsen Silje. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2020 af Mathias7878

Isoler y i ligningen for m. Da du nu har to ligninger, der begge er lig med y, kan du sætte disse to ligninger lig hinanden. Dermed kan du finde x. Når du har fundet x, kan du bruge det til at finde y ved at sætte det ind i en af ligningerne (det er ligemeget hvilken en du vælger). 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2020 af Mathias7878

Aktuelt:

22x + 2y -6 = 0 \Leftrightarrow 2y = -22x+6 \Leftrightarrow y = -11x+3

hvormed der nu gælder, at 

-3x - 5 = -11x+3

Dette giver dig løsningen til x og du kan således finde y bagefter. 

- - -

 

 


Svar #3
21. oktober 2020 af Mojito101

Nice! Mange tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Koordinatsæt til Skæringspunkt mellem to rette linjer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.