Matematik

Rekursiv definition

21. oktober 2020 af lol1010 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har fået givet denne rekursiv definition og skal finde ud af, hvilke af disse udsagn er sande:

a= 1

a1 = 1

a2 = 1

a3 = 1

a4 = 1

a5 = 1

Jeg ved ikke helt hvordan det skal løses, er der en venlig sjæl der kan hjælpe med det :)

Vedhæftet fil: Screenshot.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2020 af Anders521

#0 Det første udsagn er a0 = 1. Den er falsk. I følge rekursionsligningen er a0 = 0 for 0 ≤ n ≤ 2.


Svar #2
21. oktober 2020 af lol1010

Okay, men har du mulighed for at forklare hvordan du kom frem til det, fordi er nemlig stadig i tvivl


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. oktober 2020 af peter lind

Du kan jo da bare se på definitionen. Hvilken af a'erne bliver 1


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. oktober 2020 af Anders521

#1 Udsagnet er a0 = 1. Du kan se, at tælletallet n er 0. Der gælder (bl.a.) for n  i definitionen, at når 0 ≤ n ≤ 2 er an = n. Med n=0 er a0 ≠ 1, men a0 = 0.


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. oktober 2020 af Eksperimentalfysikeren

Lav en tabel med 6 rækker. Skriv i første søjle værdierne af n. i anden søjle skriver du værdierne af an. Start med n=0 og se på definitionen, hvordan du finder a0. Gør det samme med hvert af de følgende.


Svar #6
22. oktober 2020 af lol1010

Det vil sige a1 a2 a3 er sande?


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. oktober 2020 af Eksperimentalfysikeren

Nej. Se på definitionen. n=2. Derfor er 0≤n≤2, så du skal bruge det øverste udtryk, nemlig an=n.


Svar #8
22. oktober 2020 af lol1010

#7

Nej. Se på definitionen. n=2. Derfor er 0≤n≤2, så du skal bruge det øverste udtryk, nemlig an=n.

Nååår okay det er er fordi hvis n er mellem eller lig 0 og 2, så gælder det an=n. Hvilket vil sige at:

a0=1 er falsk, da a0=0

a1=1 er sand, da a1=1

a2=1 er falsk, da a2=2

Og når det er a3 så gælder det an= 2an-3 - an-2 + an-1. Derfor det dette også falsk, da a3= 2a3-3 - a3-2 + a3-1 = a3= 2a - a1 + a2 hvilket er ikke lig 1

aog amå også være falsk, da de ikke er defineret.

Er det hele rigtigt forstået?


Brugbart svar (1)

Svar #9
22. oktober 2020 af peter lind

ja. Du skal også lægge mærke til at an er voksende


Skriv et svar til: Rekursiv definition

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.