Fysik

Øjeblikshastighed - hvad gør jeg forkert?

23. oktober 2020 af Krollo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Fejlen ligger i v(t90s) i opgave a). Ifølge facitlisten er den lig -4 m/s, medens jeg får den til 0,89 m/s.

Jeg er heller ikke sikker på, om svaret til opgave b) er rigtigt.

Her er min besvarelse.

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal tegne tangenten til grafen i det pågældende punkt. Øjeblikshastigheden finder du så som tangentens hælding. Jeg får ca.

v(20s) = 6 m/s

v(50s) = 0 m/s

v(90s) = -4 m/s

Farten er den numeriske værdi af hastigheden.


Svar #2
23. oktober 2020 af Krollo (Slettet)

#1

Hvordan tegner man tangenten?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. oktober 2020 af Sveppalyf (Slettet)


Skriv et svar til: Øjeblikshastighed - hvad gør jeg forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.