Matematik

Dobbelt hatte en vektor

24. oktober 2020 af Planteelsker - Niveau: B-niveau

Jeg er lige stødt på en vektor der har 2 hatte over sig (dobbelt tværvektor - ved ikke hvordan man siger det) 

Hvis jeg har vektoren 2 over 2, så er tværvektoren -2 over 2. Er den dobbelte tværvektor så -2 over -2?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2020 af peter lind

ja


Svar #2
24. oktober 2020 af Planteelsker

Så når man først har fundet tværvektoren 1 gang, finder man den 1 gang til og får så dobbelttværvektoren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2020 af Capion1

(a^)^  =  a^^  =  - a


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2020 af ringstedLC

#2: Ja.

\begin{align*} \overrightarrow{a} &= \binom{2}{2} \Rightarrow \widehat{\overrightarrow{a}}=\binom{-2}{2}=\overrightarrow{b} \\ \widehat{\overrightarrow{b}} &= \binom{-2}{-2} =\widehat{\widehat{\overrightarrow{a}}}=-1\cdot \overrightarrow{a} \end{align*}

altså en modsatrettet vektor af vektor a.


Svar #5
24. oktober 2020 af Planteelsker

Okay mange tak, det giver mening ! :))

Skriv et svar til: Dobbelt hatte en vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.