Matematik

Matematik

25. oktober 2020 af Vikt2189 - Niveau: 9. klasse

Hvis 800 ml is koster 25 kr, hvad koster en liter så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2020 af mathon

Beregn først hvad 1 ml is koster.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2020 af Mathias7878

Du kan opstille ligningen

0.8x=25

hvor x = is. Hvis du isolerer for x, får du svaret! 

- - -

 

 


Svar #3
25. oktober 2020 af Vikt2189

Så det koster 50 kr for en liter is?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2020 af ringstedLC

Nej, du regner/gætter for hurtigt!


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2020 af mathon

    Nej


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2020 af mathon

                   \small \begin{array}{llllll} \textup{1 ml is koster:}&\frac{25\;kr}{800}=\frac{1}{32}\;kr\\\\ \textup{1000 ml is koster:}&1000\cdot \frac{1}{32}\;kr=\frac{250}{8}=31.25\;kr \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2020 af ringstedLC

\begin{align*} 800\,\text{ml} &\approx 25 \,\text{kr.} \\ 1\,\text{l}=1000\,\text{ml} &\approx \frac{25 \,\text{kr.}\cdot 10\cancel{00}}{8\cancel{00}}= \;?\,\text{kr.} \end{align*}


Svar #8
25. oktober 2020 af Vikt2189

RingstedLC Jeg fik det til 31,25 ud fra din algoritme.


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. oktober 2020 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{25\,\text{kr.}\cdot 10}{8} &= 31.25\,\text{kr.} \\ 250\,\text{kr.} &= 8\cdot 31.25\,\text{kr.} \\ 250\,\text{kr.} &= 8\cdot 30\,\text{kr.}+8\cdot 1.25\,\text{kr.} \\ 250\,\text{kr.} &= 240\,\text{kr.}+10\,\text{kr.} \end{align*}

så er vi tre, der får det, så mon ikke det holder.

og husk så: Det handler ikke om at svare først, men overvejet og helst rigtigt.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.