Matematik

tekst ligning

26. oktober 2020 af shain - Niveau: 9. klasse
Da Erik blev født, var hans far 28 år. Hans far er nu 3 gange så gammel som Erik. Hvor gammel er Erik?

Erik = E
far = f

f= 3* E

E+f= 28
3E+E=28
E= 7 år?
Er det forkert eller korrekt opstillet?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2020 af janhaa

28+x=3x

28 = 2x

x= 14 (år)

dvs Erik

far er 42 år


Svar #2
26. oktober 2020 af shain

Tusind tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2020 af ringstedLC

#0: Godt at se dit eget forsøg som desværre ikke er rigtigt fordi:

\begin{align*} f &= 3\cdot E \\ E &= 7\Rightarrow f=21<28 \end{align*}

Ligningen f = 3·E er OK. Men E + f = 28 ⇒ E = 0.

Du blander altså her Eriks fødselsalder (0 år) med Eriks aktuelle alder. Brug istedet:

\begin{align*} \left.\begin{matrix} f=3\cdot E \\ f=E+28 \end{matrix}\right\}\Rightarrow 3\cdot E &= E+28 \\ 2\cdot E &= 28 \\ E &= 14 \end{align*}


Skriv et svar til: tekst ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.