Matematik

Kædereglen i to variable

27. oktober 2020 af Benjamin1998 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg har følgende opgave, men har ingen idé om hvordan den løses, udover man skal bruge kædereglen. Kan nogen give et hint?

Antag at g: R --> R og g: R--> R er C1-funktioner, som opfylder

g1(0)=1,      g'1(0)=1,       g2(0)=-1,           g'2(0)=1/2

Lad f: R2--> R være givet ved

f(x,y)=xex^2-y^2

Og h(t)=f(g1(t),g2(t)).

Hvad er h'(0)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2020 af Eksperimentalfysikeren

Du kan se det, hvis du i forskriften for f udskifter x med g1(t) og y med g2(t) og så bruger de normale regler, inklusiv kædereglen. Du skal ikke regne det igennem på denne måde, men når du ser det, vil du  sikkert kunne se, hvordan kædereglen kan løse opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2020 af peter lind

h'(0) = ∂f/∂x * ∂x/∂t + ∂f/∂y * ∂y/∂t  hvor f(x,y) skal tages i punktet (1,-1) og x= g1(t) og y = g2(t)


Svar #3
27. oktober 2020 af Benjamin1998

Ah.. Tusind tak. 

Så svaret er 4?


Skriv et svar til: Kædereglen i to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.