Matematik

funktion

29. oktober 2020 af freja9292 - Niveau: A-niveau

nogen som kan forklare ordentligt hvordan jeg gør?


Svar #1
29. oktober 2020 af freja9292

forstår det ik helt nemlig


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2020 af Mathias7878

b) Du skal løse både

0.5x^2-2x+3 = 5

og

x-1 = 5

hver for sig. For den første ligning, kan du trække fem fra på begge sider, så du ender ud med en andengradsligning med den sædvanlige løsningsformel

  x = \frac{-b \pm \sqrt{b^2-4ac}}{2a}

- - -

 

 


Svar #3
29. oktober 2020 af freja9292

kan jeg godt bare bruge wordmat til at løse det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2020 af Mathias7878

Ja, hvis hjælpemidler er tilladt. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2020 af ringstedLC

\begin{align*} f(x) &= 5 \Rightarrow \left\{\begin{matrix}f(x_1)=5\;,\;x_1\leq 4 \\ f(x_2)=5 \;,\;4<x_2 \end{matrix}\right. \\ 0.5{x_1}^2-2{x_1}+3 &= 5\Rightarrow x_1=\left\{\begin{matrix}?\\?\end{matrix}\right. \\ x_2-1 &= 5\Rightarrow x_2=\;? \end{align*}

Alle løsningerne skal så undersøges ift. kriterierne. Og tegn endelig grafen for overblik.


Svar #6
30. oktober 2020 af freja9292

hvordan laver jeg a?
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2020 af Mathias7878

#6 se 

https://gyazo.com/17d4448e20f7e023ba42734a2e45a8f9?token=bff3d27256f887b6669004f8ccf9439f

- - -

 

 


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.