Matematik

Problem med Matematik Aflevering

02. november 2020 af Alex619 - Niveau: C-niveau

Hejsa. Jeg sidder lige og laver min matematik aflevering, da jeg stødte på en opgave, som jeg har lidt svært ved at løse. 

Opgaven lyder således: 

En økologisk kylling vejer 40 gram ved udklækningen.

De næste måneder tager kyllingen 35 gram på om dagen.

I en model kan kyllingens vægt beskrives ved en funktion f, hvor f(x) er vægten, målt

i gram, når der er gået x dage efter udklækningen.

Kyllingen bliver slagtet, når den vejer 2500 gram.

Hvor gammel bliver kyllingen ifølge modellen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2020 af peter lind

Det har du jo allerede fået svar på i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1982083  Hold di til den oprindelige tråd, hvis der er noget du  ikke forstår


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2020 af Jiraiya

f(x) = ax+b

f(x) = 35x+40

2500 = 35x+40

x = \frac{2500-40}{35} = 70,29 

Kyllingen bliver dermed slagtet efter 70,29 dage.


Skriv et svar til: Problem med Matematik Aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.