Matematik

Problem med Matematik Aflevering

02. november 2020 af Alex619 - Niveau: C-niveau

Hejsa. Jeg sidder lige og laver min matematik aflevering, da jeg stødte på en opgave, som jeg har lidt svært ved at løse. 

Opgaven lyder således: 

En økologisk kylling vejer 40 gram ved udklækningen.

De næste måneder tager kyllingen 35 gram på om dagen.

I en model kan kyllingens vægt beskrives ved en funktion f, hvor f(x) er vægten, målt

i gram, når der er gået x dage efter udklækningen.

Bestem en forskrift for f.

Kyllingen bliver slagtet, når den vejer 2500 gram.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2020 af peter lind

f(x) =40+35*x


Svar #2
02. november 2020 af Alex619

#1

f(x) =40+35*x

Hej Peter,

Jeg har et spørgsmål. Hvor gammel bliver kyllingen ifølge modellen før den bliver slagtet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2020 af OliverHviid

#2 Løs f(x)=2500 mht. x.


Svar #4
02. november 2020 af Alex619

#3

#2 Løs f(x)=2500 mht. x.

Hvad står ''mht.'' for?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2020 af Mathias7878

Det står for med hensyn til. Du skal altså løse ligningen

\small 40+35x = 2500

med hensyn til (mht.) x. Det kan du gøre ved at trække 40 fra på begge sider og efterfølgende dividere med 35 på begge sider. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2020 af AMelev

#4 mht. er forkortelse for "med hensyn til" - altså mht. x betyder, at x er den ubekendte, der skal isoleres i ligningen.


Skriv et svar til: Problem med Matematik Aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.