Matematik

Hvordan løser jeg denne opgave?

03. november 2020 af ENERQIA (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er lidt forvirret over hvordan man løser den.

Opgave: https://imgur.com/a/wt19iv8

Jeg har prøvet at følge denne video, men jeg tror ikke det er korrekt.

https://www.youtube.com/watch?v=ff9OLapoW70


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2020 af PeterValberg

Det er det heller ikke, - videoen omhandler en lineær sammenhæng,
din opgave omhandler en eksponentiel funktion, - prøv at google det

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2020 af mathon

                    \small \begin{array}{llllll}a)\\& \begin{array}{llllll}& k(x)=2038\cdot 1.013^x\\ \textup{hvor}\\& k(x)\textup{ er antal kvinder med lungekr\ae ft }x \textup{ \aa r\ efter 2010} \end{array}\\\\ b)\\& \begin{array}{llllll}&& m(x)=2244\cdot 0.99^x\\ \textup{ens antal}\\ \textup{tilf\ae lde}\\ \textup{kr\ae ver:}&&2038\cdot 1.013^x=2244\cdot 0.99^x\\\\&& \frac{1.013^x}{0.99^x}=\frac{2244}{2038}\\\\&& \left (\frac{1.013}{0.99} \right )^x=\frac{2244}{2038}\\\\&& \ln\left (\frac{1.013}{0.99} \right )\cdot x=\ln\left (\frac{2244}{2038} \right )\\\\&& x=\frac{\ln\left (\frac{2244}{2038}\right) }{\ln\left (\frac{1.013}{0.99} \right )} \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: Hvordan løser jeg denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.