Matematik

Matematik

04. november 2020 af Maria199412 - Niveau: Universitet/Videregående
Hej,
Jeg har et spørgselsmål til hvad betyder continously differentiable, og hvordan kan vise udefra teory of differential equations, at funktion er stable?
Vedhæftet fil: IMG_9350.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2020 af Anders521

#0 Egenskaben "continuous differentiable" vil sige, at den afledede af en funktion findes og er kontinuert.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2020 af Eksperimentalfysikeren

"continously differentiable" på dansk kontinuert differentiabel betyder at funktionen er differentiabel og at dens afledede er kontinuert. Klassen af kontinuert differentiable funktioner betegnes C1, hvor tallet 1 angiver, at fuktionen er mindst 1 gang differentiabel. C0 er således klassen af kontinuerte funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2020 af Eksperimentalfysikeren

Jeg er ikke klar over, hvad der menes med "x(0)".


Svar #4
04. november 2020 af Maria199412

Vi skal bare vise, at for hvilke værdier af x vil man nå x* så er den stable. Men ved ikke hvordan man skal vise det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2020 af Anders521

#4 Det er klart, at differentialligningen er asymptotisk stabil, da der gælder, at

                                    x(t) → δ/(n +δ) når t → ∞    dvs.      limt → ∞x(t) = δ/(n +δ).

Men tages der udgangspunkt i definitionen i teksten for global asymptotisk stabilitet, haves betingelsen

                                                            g( x*(t) ) = 0 ⇔ x*(t) = (δ/(n +δ))(1/(1-α))

Vælges der et vilkårligt x > 0 (her udelades t) gælder i næste betingelse, at   

                                                                        x* <  x         ⇔                                                                                                                                 (δ/(n +δ))(1/(1-α))  <  x         ⇔                                                                                                                                              δ/(n +δ) < x(1-α)    ⇔                                                                                                                                                  x(α-1) < (n+δ)/σ ⇔                                                                                                                                              σ·x(α-1) < n+δ       ⇔                                                                                                                                 σ·xα·x-1 - (n+δ) < 0           ⇔                                                                                                                                   σ·xα -  (n+δ)·x < 0           ⇔                                                                                                                                                    g(x) < 0

Dvs. at for et vilkårligt x > 0, hvor x > x* er g(x) < 0 som ønsket. Den sidste betingelse vises på lign. vis. Altså kan der konkluderes at differentialligningen er global asymptotisk stabil


Svar #6
13. december 2020 af Maria199412

Jeg forstår ikke helt hvordan det vises, at den er stable. Kan I forklare på en anden måde?

Svar #7
14. december 2020 af Maria199412

Hej,
Hvordan kan man matematisk se at den k 0
Vedhæftet fil:IMG_9585.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2020 af Anders521

#6

Jeg forstår ikke helt hvordan det vises, at den er stable. Kan I forklare på en anden måde?

Hvis de tidligere indlæg er ubegribelige, er du velkommen til at komme med en anden matematisk forklaring. Ved du egentligt hvad det vil sige, at en steady state variabel x* er global asymptotisk stabil?

#7

Hvordan kan man matematisk se at den k 0

Spørgsmålet er uforståeligt. Mht. billedet... vedhæft hele dokumentet. Man taber let overblikket, hvis man får tingene i små bidder.


Svar #9
15. december 2020 af Maria199412

Jeg hvordan kan man se, at k>k* g(k)<0?

Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.