Matematik

Undersøg om y=f(x) er en løsning

09. november 2020 af Elninoo - Niveau: A-niveau

En som kan tjekke om nedståedne er korrekt ( se vedhæftet) synes nemlig ikke det er en løsning til differentialligningen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2020 af peter lind

Det seer lidt mærkeligt ud. Der er skrevet vidt forskellige funktioner ind. og de 2 sidste linjer ser ude af trit med resten. Hvad  er meningen ?

Hvad har du gjort ?


Svar #3
09. november 2020 af Elninoo

Det er den allersidste med -f(x)

Jeg tænkte at e^-x det giver vel det samme når jeg differentere det: Så det putter jeg ind på f'(x) 

Derefter indsætter jeg e^-x på f(x) plads og eftersom der er et minus foran så vil den være negativ i modsætning til den anden. 

Mine tanker


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2020 af peter lind

f'(x) = -e-x idet den skal differentieres som en sammensat funktion indre funktion -x ydre funktion eksponentialfunktionen.

Se også i din formelsamling side 25 formel 141


Svar #5
09. november 2020 af Elninoo

Når - bliver altid i tvivl hvorvidt hvad er en sammensatfunktion eller ej


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. november 2020 af Mathias7878

#5 du kan også blot huske på, at 

\left(e^{kx} \right )' = ke^{kx}

hvormed

\left(e^{-x} \right )' =\left(e^{-1\cdot x} \right )' = -1 \cdot e^{-1 \cdot x} = -e^{-x}

- - -

 

 


Skriv et svar til: Undersøg om y=f(x) er en løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.