Fysik

kræfter og acceleration

10. november 2020 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Hej :),

Jeg er igang med kræfter i fysik. Nogen der kan fortælle om man skal bruge newtons 2 lov i opg a. Den skubbes vel med en konstant kraft, så den har vel en konstant acceleration ikke?

Vil  Ftotal i x aksen ikke være 400 N+W-Ffriktion?

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: hjælp til kraft fysik.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2020 af mathon

             \small \begin{array}{llllll} a)\\& \begin{array}{llllll} F_{\textup{ned}}^{\textup{langs bakken}}=m\cdot g\cdot (\sin(15\degree)+0.40\cdot \cos(15\degree))=\\\\\left ( 60\;kg \right )\cdot \left (9.82\;\frac{N}{kg} \right )\cdot (\sin(15\degree)+0.40\cdot \cos(15\degree))=380.15\;N \\\\ a=\frac{(400\;N)-\left ( 380.15\;N \right )}{60\;kg}=0.33\;\frac{m}{s^2} \end{array}\\\\\\ b)\\& \begin{array}{llllll} \textup{Konstant hastighed er \textbf{u}accelereret bev\ae gelse}\\\\ a=\frac{F-\left ( 380.15\;N \right )}{60\;kg}=0\\\\ F=380.15\;N \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: kræfter og acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.