Kemi

Hvad er [OH-] i en 0,02 M NaOH-opløsning? Beregn dernæst [H3O+] og pH

10. november 2020 af Sarapeter0 (Slettet) - Niveau: C-niveau

OH- = 0,02 

H_3O+= 10^15*5

PH=-15,69

er det rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Ved 25}\degree C\\& \begin{array}{llllll} \left [ OH^- \right ]=-\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )=-\log\left ( c_b/M \right )\qquad \textup{st\ae rk base}\\\\ \left [ OH^- \right ]=-\log\left ( 0.02 \right )=1.7\\\\\\ \left [ H_3O^+\right ]=\frac{10^{-14}\;M^2}{\left [ OH^- \right ]}=\frac{10^{-14}\;M^2}{0.02\;M}=5\cdot 10^{-13}\;M\\\\ pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right )=-\log\left (5\cdot 10^{-13} \right)=12.3 \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Hvad er [OH-] i en 0,02 M NaOH-opløsning? Beregn dernæst [H3O+] og pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.