Matematik

rumfang

11. november 2020 af jasguld (Slettet) - Niveau: 10. klasse

en prismeformet karton skal kunne indeholde mindst 1 liter. Af hensyn til tappemaskinen kan kartonerne højst være 15 cm høje og bunden skal være kvadratisk.

a: udregn sidelængden på bunden 

en som kan hjælpe med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2020 af Eksperimentalfysikeren

Hvis højden kaldes h og sidelængden a, er rumfanget V = h*a2. Sæt h=15cm og V = 1L. Løs så ligningen med hensyn til a.


Skriv et svar til: rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.