Matematik

Er partiel opgaven rigtig?

17. november 2020 af Amalie1234324 - Niveau: A-niveau
Nogen der kan tjekke den efter fejl?

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2020 af janhaa

#0 Nogen der kan tjekke den efter fejl?

ikke helt korrekt


Svar #3
17. november 2020 af Amalie1234324

Jeg forstår ikke det der bliver skrevet på hjemmesiden, og det er derfor svært at kunne se hvor det går galt.

#2
#0 Nogen der kan tjekke den efter fejl?

ikke helt korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2020 af janhaa

I=8\int x*\ln(6x)dx\\ I_1=8\int x*\ln(6)dx+\\ I_2=8\int x*\ln(x)dx

I_1=4 \ln(6)x^2+\\ I_2=4x^2(\ln(x)-\frac{1}{2})+c

I= 4 \ln(6)x^2+ 4x^2(\ln(x)-\frac{1}{2})+c\\ I=4x^2(\ln(6x)-\frac{1}{2})+c\\


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2020 af Anders521

#0 For at kunne bruge partiel integration forudsætter det, at funktionen ln(6x) (hvor x > 0) er differentiabel i et givet interval I, og at x er kontinuert i samme interval. Fordi sættes u := ln(6x) og dv:= x er

                                                              du = dx/x   og   v = ∫ x dx = (1/2)·x2  

Dermed er 

                                            ∫ ( 8x·ln(6x) ) dx  =  8· ∫x·ln(6x) dx                                                                                                                                                 = 8·[  u·v - ∫ v du  ]                                                                                                                                                 = 8·[  ln(6x)·(1/2)·x2 - ∫ ( (1/2)·x2 ·(dx/x)  ]                                                                                                             = 8·[  ln(6x)·(1/2)·x2 -  (1/2)·∫ x dx  ]                                                                                                                       = 8·[  ln(6x)·(1/2)·x2 -  (1/2)·{ (1/2)x2 + C]                                                                                                       = 8·[  ln(6x)·(1/2)·x2 -  (1/4)·x2 + C1  ]                                                                                                                   = 4x2 ·ln(6x) - 2x2 + C2                                                                                                                                           = 2x2· ( 4·ln(6x) - 1 ) + C2


Svar #6
17. november 2020 af Amalie1234324

I trin 3 til 4, hvorfor vælger du ikke at integrere 0,5x^2. Den skal vel da også integreres. Snakker om v¨et. Jeg ville have flyttet 0,5 uden for integallet og integrere x^2*x????


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. november 2020 af Anders521

#6 Fra trin 3 til 4 flyttes 1/2 faktisk uden for integraltegnet. Integranden er dermed x2/x, hvilket er det samme som x.


Svar #8
17. november 2020 af Amalie1234324

Nåårh ja okey, det kan jeg godt se, men hvordan får du 1/4 x^2 til 2x^2?


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. november 2020 af janhaa

#8

Nåårh ja okey, det kan jeg godt se, men hvordan får du 1/4 x^2 til 2x^2?

8*(1/4 x^2 ) =  2x^2


Svar #10
17. november 2020 af Amalie1234324

Nåårh, fordi 8 står i parentes så det skal også ganges med 1/2 x^2???


Svar #11
17. november 2020 af Amalie1234324

Kan man godt integrere hver for sig. Altså integre x^2 for sig og 1/X for sig? vil det give det samme?


Brugbart svar (1)

Svar #12
17. november 2020 af Anders521

#11 Du kan prøve. Dog forstår jeg ikke hvor du vil hen med at integrere funktionerne x2 og 1/x hver sig, da det er lettere at integrere funktionen x, der er resultatet ved at gange dem sammen.


Svar #13
18. november 2020 af Amalie1234324

Din metode er også meget nemmere, men hvis jeg sad med opgaven selv, så ville jeg gør det på den anden måde af en eller anden grund, så ville bare spørge om det. Men tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Er partiel opgaven rigtig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.