Matematik

Matematik Aflevering

17. november 2020 af Fabel6358 - Niveau: 9. klasse

Hej jeg går i 7 klasse og jeg skal aflevere en aflevering (fsa 2017 dec. 9 klasse ). Men jeg har lidt problemer opgave 2.4. Spørgsmålet lyder sådan, Hvor mange flere gram fedt vil risengrøden til 4 personer komme til at indeholde, hvis Lasse bruger sødmælk i stedet for letmælk?. Og her er nogle ting i måske også har brug for. "Lasse overvejer, om han vil bruge letmælk eller sødmælk i risengrøden. I 100 g sødmælk er der 3,5 g fedt. I 100 g letmælk er der 1,5 g fedt. Både 100 g sødmælk og 100 g letmælk svarer til 0,97 dL mælk."

Her er opskriften til risengrøden. (den er til 6 personer) Men det skal passe til en opskrift til 4 personer 

6 Dl vand, 360 g risengrød, 2,5 L sødmæl eller letmælk, 5/4 teskefuld salt, 6 teskefulde stødt kanel, 10 spiseskefulde sukker 

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2020 af peter lind

Udregn hvor meget fedt,der er i 2,5 l sødmæk henholdsvis 2,5  letmælk Find differensen


Svar #2
17. november 2020 af Fabel6358

Den er jeg med på. Men det er bare lige hvordan man gør


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2020 af peter lind

2,5 l sød(let)mælk er  2,5*10*0,97 g mælk


Svar #4
17. november 2020 af Fabel6358

Det forstod jeg ikke helt 

Kan det forklares mere med ord


Svar #5
17. november 2020 af Fabel6358

??


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2020 af peter lind

 hvis du vil vide hvor mange gram  der er i en 10 dl og er der er 0,97g i en dl så udregn det. Dernæst udregner du hor meget der er i 2,5 l


Svar #7
17. november 2020 af Fabel6358

Hvorfor skal man vide hvor meget der er i 10 dl


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. november 2020 af Soeffi


Svar #9
17. november 2020 af Fabel6358

Men jeg forstår ikke deres metode at regne det på måske du kunne forklare mig hvad de gør

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. november 2020 af mathon

                   1 liter er lig med 10 dL
derfor
                    \small 2.5\;L=\left (2.5\;L \right )\cdot \left ( 10\;\tfrac{dL}{L} \right )=\left (2.5\cdot 10 \textup{ i }\#3 \right )

I mælk er langt det meste vand, hvorfor man kan regne 1 dL = 100 g

\small 2.5\;L=\left (2.5\;L \right )\cdot \left ( 10\;\tfrac{dL}{L} \right )=\left (2.5\cdot 10 \textup{ i }\#3 \right )

\small \small \begin{array}{lllll} \textbf{Opskrift til}\\ \textbf{4 personer:}\\& \begin{array}{lllll}\\ \textup{Vand:}&\frac{4}{6}\cdot (60\;dL)&=&40\;dL\\\\ \textup{Risengryn:}&\frac{4}{6}\cdot \left ( 360\;g \right )&=&240\;g\\\\ \textup{M\ae lk:}&\frac{4}{6}\cdot \left ( 25\;dL \right )&=&16\tfrac{2}{3}\;dL\\\\ \textup{Salt:}&\frac{4}{6}\cdot \left ( \frac{5}{4}\;\textup{tsk} \right )&=&\frac{5}{6}\;\textup{tsk}\\\\ \textup{St\o dt kanel:}&\frac{4}{6}\cdot \left (6\;\textup{tsk} \right )&=&4\;\textup{tsk}\\\\ \textup{Sukker:}&\frac{4}{6}\cdot \left ( 10\;\textup{spk} \right )&=&6\tfrac{2}{3}\;\textup{spk}\\\\\\\\ \textup{S\o dm\ae lkefedt:}&\frac{4}{6}\cdot \left ( \frac{25\;dL}{0.97\;dL} \right )\cdot \left ( 3.5\;g \right )&=&60.14\;g\\\\ \textup{Letm\ae lkefedt:}&\frac{4}{6}\cdot \left ( \frac{25\;dL}{0.97\;dL} \right )\cdot \left ( 1.5\;g \right )&=&25.77\;g \end{array} \end{array}


Svar #11
17. november 2020 af Fabel6358

Undskyld men jeg forstår ikke hvorfor man skal dividerer dl med l


Skriv et svar til: Matematik Aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.