Matematik

HJÆLP MATEMATIK

19. november 2020 af Fabel6358 - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har hurtig brug for hælp til matematik 

Spørgsmålet lyder sådan:

Hvor mange kvadratcentimeter papir skal Sofie bruge, hvis hun pakker æsken ind i et kvadratisk stykke papir med en diagonal på 26 cm på den måde, der er vist på figur 2? Du skal begrunde dit svar.

 Her er nogle ting i måske har brug for: 

Figur 1 viser en æske med kvadratisk grundflade.Sofie vil pakke æsken ind som en julegave.Sofie har et rektangulært stykke gavepapir med sidelængderne 35 cm og 30 cm, som hun overvejer at pakke gaven ind i.

Vedhæftet fil: Studiportalen hjælp.PNG

Svar #1
19. november 2020 af Fabel6358

her er den anden fil i nok også skal bruge


Brugbart svar (2)

Svar #2
20. november 2020 af ringstedLC

1. Metoden gør at papiret lige akkurat dækker overfladen af gaven. Bestem overfladearealet som:

\begin{align*} O &= A_\text{bund}+A_\text{top}+4\cdot A_\text{side} \end{align*}

eller som:

\begin{align*} O &= A_\text{bund}+4\cdot A_\text{snip} \\ &= A_\text{bund}+4\cdot \left (A_\text{rektangel}+ A_\text{trekant} \right ) \end{align*}

eller som et kvadrat med diagonal 26 cm, hvoraf der er bortklippet fire retvinklede trekanter:

\begin{align*} O &= A_\text{kvadrat}-4\cdot A_\text{trekant} \\ &= s^2-4\cdot \left ( 0.5\cdot h\cdot h \right )\;,\;s=\;?\quad\text{Brug Pythagoras!}\end{align*}

Vedhæftet fil:__0.png

Skriv et svar til: HJÆLP MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.