Matematik
Opstil begyndelsesværdiproblem for dA(t)/dt = 0,08-0,02A(t)
Jeg sidder med vedhæftede opgave og ved ikke helt, hvordan jeg skal gribe den an. Jeg er dog kommet frem til, at det er en differentialligning på formen y′ = b−ay med løsningen y = b/a+c·e^−ax. Håber nogle kan hjælpe med, hvad jeg skal gøre fremover.
Svar #2
24. november 2020 af peter lind
Der står at der i begyndesen ren vand i tanken altså intet salt.
Du må ikke skrive e^-ax (betyder x*e^-a) men enten e(-ax) eller e-ax
Svar #3
24. november 2020 af kristine1235
Så det vil sige, at A(t)=0? Jeg har brug for lidt mere hjælp end det.
Svar #4
24. november 2020 af peter lind
Det betyder at A(0) = 0. Hvad har du ellers brug for af hjælp
Svar #5
25. november 2020 af kristine1235
Jeg har brug for et hint til, hvad jeg skal gøre med den information. Hvordan det opskrives uden man løser den?
Svar #6
25. november 2020 af peter lind
Du har den generelle løsning. Ved at sætte begyndelsesbetingelserne ind her x=0 og y=0 får du en ligning der kan bestemme c
Skriv et svar til: Opstil begyndelsesværdiproblem for dA(t)/dt = 0,08-0,02A(t)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

