Matematik

Logistisk vækst.

28. november 2020 af Katrinerh12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, sidder med et spørgsmål som jeg har vedhæftet her på siden. 

Jeg har besvaret det første af spørgsmålet men er itvivl om hvad jeg skal gøre med sidste del af spørgsmålet som er markeret med gult. Er der nogen som ved noget omkring dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2020 af mathon

Logistisk vækst 
indbefatter:
                              \small \begin{array}{llllll} \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=y\cdot \left ( b-ay \right )\quad a,b>0\quad0<y<\frac{b}{a}\\\\ y=\frac{b/a}{1+C\cdot e^{-b\cdot x}}\qquad \textup{hvor x er tiden, der regnes positiv} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2020 af Anders521

#0 Ja, med en løsning f til den logistiske vækst sker der, at

a) f(x) → b/a når x → +∞                                                                                                                                      b) f(x) → 0 når x → -∞


Skriv et svar til: Logistisk vækst.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.