Matematik

Hvordan bestemmes (f∘g)(x)?

29. november 2020 af Maja2503 - Niveau: C-niveau

Hej.

Er der nogen, der kan forklare, hvordan (f°g)(x) bestemmes, når forskrifterne for funktionen f og g er

F(x) = 2x-2 og g(x) = -x3+3x2?

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2020 af CecilieBebsi (Slettet)

F(g(x))=2(-x^(3)+3x^(2))-2
= -2x^3+6x^2-2

Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2020 af AMelev

Jeg går ud fra, at det er f(x) og ikke F(x), der er 2x - 2.

I så fald f(....) = 2·(....) - 2, uanset, hvad der står i (...), så f(g(x)) = 2·(g(x)) - 2.
Indsæt udtrykket for g(x) og reducer.


Skriv et svar til: Hvordan bestemmes (f∘g)(x)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.