Matematik

Ligning med der værdi

29. november 2020 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Nogle der kan forklare mig hvordan jeg skal løse disse lignigner, da der ligesom også er blevet gived en værdi fra den anden side?

Løs følgende ligningssystemer.

a. 2x = 14 – 2y og 0,5 = 0,5x – y

b. y = –x og y – x = 6

c. 2y = x – 4 og 0,5y = 0,5x + 0,5

d. y – x = 7 og 2y + x = 11

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2020 af MatteTeenDk (Slettet)

#0

Du kan anvende de metoder du forhåbentlig har lært til løsning af to ligninger med to ubekendte.

Som: Lige store koefficienter metode.


Svar #2
29. november 2020 af Sofia0294

ja, men her er ligningen løst for de begge, hvordan skal jeg opstille en ligning med disse to funktioner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2020 af StoreNord

Jeg vil foreslå Substitutions-metoden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2020 af AK20

Prøv med indsættelses metoden :)

Vedhæftet fil:indsættelsesmetoden.JPG

Svar #5
30. november 2020 af Sofia0294

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Ligning med der værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.